Демократите във Вашингтон лансират сексуалното обучение с фокус върху LGBTQ в детските градини

/ февруари 24, 2020

От д-р Сюзън Бери, 1 февруари 2020 г.

Съгласно предложението на демократите шестокласниците ще се учат да използват местоимението «те» вместо «тя» или «той», ще използват полово неутрални имена в ролеви игри  и сценки, включващи «някой с вулва» и «момиче или жена». «Целта е всички полове и полови идентичности да бъдат включени в програмата», се казва в предложението.

Родителите във Вашингтон се борят срещу законопроекта на демократите, който налага задължително сексуално образование с фокус върху LGBTQ, включително в детските градини.

Групата Informed Parents (Информирани родители) във Вашингтон, описващи се като «коалиция от родители, посветена на борбата с цялостното сексуално образование в училищата и законодателството, което се налага върху правата на родителите, предупреждава  за опасностите, произтичащи от закона.

Informed Parents:

«В повечето случаи «цялостно» не означава това, което си мислим. Голяма част от нас биха си помислили, че става въпрос за биологията на пола и процеса на възпроизвеждане, може би включва и някаква информация за превенция на болести, предавани по полов път и забременяване. В действителност обаче тези, които популяризират цялостното сексуално образование, с подробности обясняват за сексуалната активност и за видовете сексуално стимулиране. Много от тези програми коварно насърчават (а понякога и съвсем открито) учениците да експериментират с партньори от същия или противоположен пол, дават инструкции, включително рисунки и снимки, за природата на оргазма и всичките начини за постигането му.»

Демократичният прочит на законодателството е, че един такъв законопроект би създал «справедливост», т.е. равен достъп до информация за сексуалното здраве, особено по отношение на теми като «утвърдително съгласие» и нуждите на LGBTQ учениците.

Работната група, състояща се от 16 жени, разгледаха разпоредбите към щатския законопроект и накрая заключиха в окончателния си доклад, че «членовете са съгласни, че всички ученици ще имат полза от цялостното здравно сексуално образование».

До това заключение обаче се стига, след като OSPI (Служба за надзор на обществения инструктаж) провежда проучване и получава над 10 000 отговора, три четвърти от които са от жени. По ирония на съдбата 58% са против задължителното цялостно сексуално образование, а 42% са заявили, че трябва да се наложи.

Въпреки това работната група заявява: «Работната група за сексуално здравно образование се съгласява с това, че всички ученици (и 12-те класа (К-12)) в държавните училища на Вашингтон трябва да имат достъп до цялостно образование за сексуално здраве (CSHE).  Налагането на CSHE е въпрос на справедливост и би помогнало на всички ученици от цялата страна да получават качествени, подкрепени с доказателства, инструкции, независимо от това кои са и къде живеят. Работната група установи, че съществуват отделни групи, които са изключени от съответното приобщаващо обучение, като ученици от домове, такива с увреждания, ученици, идентифициращи се като LGBTQ и изучаващите английски език, както и редица други.

На страницата на републиканския представител във Вашингтон Мишел Колдиър е публикувано радио предаване в Олимпия с участието на Джон Сатгаст относно законопроекта.

«Разглеждайки програмата, бих се радвал да ви прочета някои неща, но ще ви кажа, че е изключително неуместно да го правя тук и веднага биха ме спрели.», каза Колдиър за предложената учебна сексуална програма. «И мисля, че щом е неподходящо да го правя от това място, то не бих искал това да се прави в една детска градина.»

Сатгаст заявява, че от 97 души, които са готови да изразят мнение по въпроса, само 16 са допуснати да го направят в определения за това срок.

Макар че на предишното законодателно обсъждане законопроектът за задължителното сексуално образование издъхна, този законопроект не е по-малко спорен.

«И е не толкова съсредоточен върху сексуалните нужди на децата (такива няма), колкото върху това да се прокара една специфична програма за социална справедливост относно половата идентичност във всички класове», казва радио водещият на  The Jason Rantz Show on AM 770 KTTH, Джейсън Ранц.

Informed Parents:

«Учебната програма започва да сексуализира децата прекалено рано с ролеви игри и групови упражнения, свързани със сексуалните отношения. Двете упражнения (на снимките) са предназначени за 6-ти клас в 3-ти и 5-ти урок. Обърнете внимание също така, че учителят се отклонява, за да наблегне на това, че детето, което прави секс не трябва да бъде заклеймявано. Подобна загриженост за тези, които избират да не правят секс, няма. На учениците не се обясняват ползите от въздържанието. Тийнейджърите, които се въздържат, имат по-малко проблеми с пушенето, наркотиците и вандализма. Те се справят по-добре в училище, емоционално и социално стабилни са в сравнение със съучениците им, които правят секс. Не желаем ли най-доброто за нашите деца?»

Съгласно предложението на демократите, наречено «Права, уважение, отговорност: учебна програма К-12», детските градини ще учат правилните названия на части от тялото, но само след като се уточнява предварително, че биологията е подчинена на половата идентичност.

«Обърнете внимание, че този урок е за момичета и момчета, мъже и жени, които идентифицират части на тялото», се казва в поясненията за учителите. «В уроците за по-горните класове се използва по-прецизен език и започват да въвеждат по-широко понятие за пол».

С помощта на презентация в PowerPoint учителите са инструктирани да разказват следното на децата:

«Повечето момичета имат вулва, което е названието за областта между краката. Вулвата е цялата област, включително малката дупчица, от която излиза урината, наречена уретра. Отворчето под нея, което е малко по-голямо, се нарича вагина и служи, когато жената има бебе, а дупката под вагината се нарича анус и оттам се изпразва дебелото черво. Значи, човек с вулва има три дупки между краката и една много чувствителна малка зона в горната част, наречена клитор.

Повечето момчета имат пенис между краката си, с който уринират. Някои момчета имат препуциум, който представлява късче кожа, покриващо горната част на пениса, а някои момчета нямат. Момчето, също като момичето, има анус, откъдето се изпразват червата.

Съгласно предложението на демократите първокласниците ще започнат да учат за ролите на пола. Учителите са инструктирани да прочетат преди урока «Моето момче принцеса» и след това да питат децата:

«Професията или облеклото на даден човек определят ли го като мъж или жена?» (НЕ)

«Дейностите, които човек извършва, за да се забавлява или това, което облича, определя ли го като момче или момиче?» (НЕ)

Завършете урока, като попитате: «Как бихте подкрепили другите в опитите им да правят нови неща или да се занимават с нещо, за което се казва, че е само за момчета или само за момичета?»

Помолете желаещите да предложат стратегии. Някои отговори могат да включват следното:  Кажете им, че това е чудесно и че не трябва да слушат какво мислят другите. Кажете им, че ще го правите заедно и че няма такова нещо като чисто момичешки или чисто момчешки занимания и т.н.

Съгласно предложението на демократите шестокласниците ще се учат да използват местоимението «те» вместо «тя» или «той», ще използват полово неутрални имена в ролеви игри  и сценки, включващи «някой с вулва» и «момиче или жена». «Целта е всички полове и полови идентичности да бъдат включени в програмата», се казва в предложението.

Informed parents:

«Sexting is here to stay folks»

«Sexting-а (получаване и изпращане на съобщения, снимки, видеа със сексуален характер) е заел своето място в съвременния свят и е нормална част от ежедневието.

«Ако сте съгласни с това, то секстингът е просто още един аспект на нормалното сексуално поведение.»

На това иска да научи вашия 15-годишен тийнейджър учебната програма чрез видео материал, който IT специалист трябва да разблокира, за да може да бъде показан. След това ще обсъдят сценарии, съгласно които сексът е норма. За домашно децата трябва да го споделят с поне четирима свои приятели. Макар да обясняват на учениците, че голите снимки на деца под 18 години са незаконни, ако искаха да ги предпазят или откажат от секстинга, биха предприели по-различен и сериозен подход.

В края на урока учителят е инструктиран да каже: «Не е лесно да се говори за това и може би имате въпроси, затова помнете, че винаги може да се обърнете към мен…» Още един случай, когато учителите застават между децата и родителите им.

Още ли сте ядосани? Обадете си или изпратете имейл на законодателите си, покажете им това видео относно секстинга и им кажете „НЕ на цялостното сексуално образование!”

Източник: https://www.breitbart.com/politics/2020/02/01/washington-democrats-push-mandatory-lgbtq-focused-sex-ed-for-kindergartners/?fbclid=IwAR0KXRft8Z6vONbaDc_EMo4lgphU4u5yeCyBjMAUMfq7hEhylJ9ing9m0vk

Превод за „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Още новини на: http://info.rod-bg.com/%d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%b3/

Youtube канал: https://www.youtube.com/channel/UCKOVTk1mhRTh3oyw5qz9Gow…

Проект на „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Share this Post

Leave a Comment