Ваксина за целия свят

/ май 8, 2020

Петък, 24 април 2020 г.

Глобален съюз в борбата срещу Covid-19

Стартира инициатива на СЗО

Поредната убийствена инициатива на СЗО, която оплита в мрежите си държавите от цял свят. С нашите пари ще произвеждат ваксина и ще ни „спасяват” от Covid-19. Както вече знаем, българското правителство се включи в инициативата със 100000EUR, докато в същото време нас активно отвсякъде ни призовават да даряваме. (бел. авт.)

Световната здравна организация (СЗО), заедно с други световни здравни организации, стартира историческа инициатива за борба с Корона вируса. На 4 май се организира дарителска конференция за мобилизиране на средства. Канцлерът Меркел обяви „съществен принос“ от Германия.

Пандемията Covid 19 беше „най-голямото предизвикателство от десетилетия“, заяви канцлерът Ангела Меркел. Той може да се управлява само заедно: „Ние ще победим този вирус само ако обединим сили и сформираме мощен съюз.“

Ваксина за целия свят

Целта на инициативата, лансирана от ООН, ЕС и фондацията на Мелинда и Бил Гейтс, е да се ускори разработването, производството и равнопоставеното разпределение на ваксините, диагностичните и терапевтичните възможности за Covid-19.

Глобално обществено благо е да се произведе тази ваксина и след това да се разпространи във всички части на света, каза Меркел. Германия ще подкрепи тези усилия и ще поеме  ролята на домакин на  дарителската  конференция на  4 май 2020 г.

Запълване на финансовата празнина

Канцлерът призова всички  „от политиката или от частния сектор“, за да затворят финансовата празнина от осем милиарда евро. Това е единственият начин „да вървим безопасно по пътя към развитието“. Това може да покаже „дали наистина можем да работим заедно в полза на много, много милиони хора“. Германия сама ще даде „съществен принос“.

Инициативата на СЗО, ЕС и Фондация „Мелинда и Бил Гейтс“ произтича от извънредната среща на върха на Г-20 на 26 март 2020 г. Там Г-20 се ангажира да засили глобалните усилия за борба с кризата COVID 19 и по този начин да засили мандата на СЗО.

Източник: https://www.bundesregierung.de/breg-de/aktuelles/allianz-gegen-covid-19-1746976

Превод за „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Още новини на: http://info.rod-bg.com/%d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%b3/

Youtube канал: https://www.youtube.com/channel/UCKOVTk1mhRTh3oyw5qz9Gow…

Проект на „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Share this Post

Leave a Comment