САЩ : „Не на сексуалното образование!“ Родители възмутени от иновациите в училище

/ март 19, 2020

14/03/2019 г.

Според новия щатски закон часове за сексуално образование трябва да бъдат въведени във всички училища. 

Родителите от американския град Санта Ана, щата Калифорния, протестираха срещу новата училищна програма за сексуално образование, включваща LGBT пропаганда, съобщи вестник Townhall на 13 март, съобщава IA Krsnaya .

Според новия щатски закон часове за сексуално образование трябва да бъдат въведени във всички училища. В същото време родителите трябваше да бъдат уведомени за това, но не е направено. Според тях училищата и регионалните власти са наясно, че испаноезичната диаспора се придържа към традиционните възгледи за образованието и няма да подкрепи подобна програма, поради което е по-лесно да се внедри тихомълком.

Възмущението на родителите предизвика факта, че противно на волята им децата ще бъдат възпитавани въз основа на ЛГБТ пропагандата.

На родителската среща беше препълнено. Докато директорът четеше разпоредбите на новата програма, в съседната стая родителите вече бяха започнали да рисуват протестни плакати с надписи „No SeXXEd!” („Не на сексуалното образование!“) на испански и английски език. Повечето от родителите, които говориха, се изказаха остро срещу иновациите в сексуалното образование.

Според изданието Townhall, ако протестът стане наистина масов, родителите ще могат да окажат натиск върху държавните органи и да защитят правото си да отглеждат децата си, както смятат за правилно.

Напомняме, че в Русия часовете по сексуално образование често се провеждат под прикритието на  часовете по защита от СПИН. Това предизвиква сериозно безпокойство в родителската общност.

Източник: http://rvs.su/novosti/2019/net-seksprosvetu-roditeley-v-ssha-vozmutilo-novovvedenie-v-shkole

Превод за „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Още новини на: http://info.rod-bg.com/%d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%b3/

Youtube канал: https://www.youtube.com/channel/UCKOVTk1mhRTh3oyw5qz9Gow…

Проект на „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Share this Post

Leave a Comment