Това е психично заболяване, а не гражданско право

/ януари 31, 2020

Няма по-голямо различие от това между мъжа и жената. Това е нашата вродена идентичност, която се съхранява във всяка една клетка от нашето тяло на ниво ДНК.

Д-р Мишел Критела за трансджендърството: Психичното заболяване не е гражданско право

Интервю на Джон Ричи за TFR (Tradition – Family – Property), 15 ноември 2017 г.

Трансджендърството е психично заболяване, а не гражданско право

Джон Ричи: Бихте ли ни дали малко информация за професионалното ви образование и длъжността ви в Американския колеж на педиатрите?

Д-р Критела: Разбира се. Медицинската си степен получих в университета в Кънектикът и завърших стаж и специализация по педиатрия в детския медицински център в Кънектикът. Допълнително обучение по юношеско здраве проведох в университета на Вирджиния в Шарлотсвил и имах привилегията да практикувам обща педиатрия в продължение на 15 години преди изцяло да се ангажирам със застъпничество за деца в Американския колеж на педиатрите. Започва втория ми мандат на президент на тази организация.

Джон Ричи: Заявихте, че идеологията на трансексуалните е отговорна за нарастващите мащаби на насилие над деца. Можете ли да обясните защо го наричате насилие?

Д-р Критела: В основата си транссексуалната идеология гласи, че хората могат да се родят в грешно тяло. Това просто не е вярно. Можем да докажем това, като погледнем изследванията върху близнаците. Никой не се ражда в неправилното тяло. Така че, приемайки тази лъжа, с която индоктринираме всички деца в предучилищна възраст, ние разрушаваме способността им да оценяват реалността. Това е когнитивна и психологическа злоупотреба.

Искам да разкажа малко повече за това. Причината да бъде разрушена способността за оценка на реалността е, че повечето деца на тригодишна възраст  се самоидентифицират правилно, когато казват «аз съм момче» или «аз съм момиче» и повечето от децата няма да разберат, че момчето се превръща в мъж, а момичето в жена. Така че, когато много седемгодишни деца виждат мъж да се облича в рокля и да се гримира, могат да повярват, че той просто  се е превърнал в жена. От другата страна не са искрени и не признават това.

Наскоро в Роклин, Калифорния беше краят на учебната година в детската градина и учителката се обади на целия клас по желание на родителите на момче и накара всички да седнат, за да им прочете две истории. Ще ги нарека «истории, подчиняващи пола». В първата история,  The Red Crayon , се разказва за пастел, който е син, но е в червена хартия. Това подготвя децата да мислят че това, което е отвън, не трябва да съвпада с това, което е отвътре. Втората история, I Am Jazz (Аз съм Джаз), е за момче, чиито родители го подкрепят да се въплъти в момиче от тригодишна възраст. Сега е на 17 и води собствена тв програма. След като двете истории са прочетени, едно от момчетата (ще го нарека Джоуи) отива до тоалетната и се връща, преоблечено в рокля. Учителката казва: «Момичета и момчета, Джоуи всъщност е момиче, точно като Джаз. Отсега нататък трябва да го наричаме Джоузефин» (името е измислено). Това доста обърка децата в детската градина и ужаси най-вече едно от момичетата, което го свърза с нещо, което се случва вкъщи , докато е с майка си. Излиза от банята, майката я увива, отива пред огледалото и вижда косата си сресана назад. Избухва в сълзи и казва: «Мамо, в момче ли се превръщам? Не искам да се превърна в момче! Джоуи се превърна в момиче, аз ще стана ли момче?».

Знам за този случай, защото майката ми се обади. Като председател на колежа за педиатри съм била открита и родителите се обръщат към мен. На тази майка се казва, че тя е тази, която е луда, а дъщеря ú е тази, която реагира неадекватно.

Така че трансджендърната идеология е малтретиране на деца, да, това е. И сега, когато децата са напълно объркани, те ще мислят, че наистина са от противоположния пол и ще бъдат насочени по медицински път. Когато наближи пубертета, ще им бъдат поставени блокери на пубертета, а след това ще ги подложат на хормонално «лечение». Тази комбинация трайно стерилизира повечето, ако не и всички деца, също така ги излага на риск от сърдечни заболявания, диабет и различни видове рак. Ако момичета са били на тестостерон, за да променят пола си, в продължение на цяла година, до 16-та си година могат да развият двойна мастектомия. И така, «облъчването», блокирането на пубертета и хирургичното осакатяване – това е институцонализирано насилие над деца.

За да разберете колко се е влошило положението, трябва да имате предвид, че преди да се зароди тази идеология, към такива деца се е прилагал подход на внимателно изчакване, защото при много от тях това може да е временна фаза, която преминава. Понякога момичетата са просто мъжкарани. Така че с внимателно изчакване или семейна и индивидуална терапия, 75-95% от децата биха могли да приемат биологичния си пол още в юношеска възраст. Така че да, това е насилие над деца!

Ако родителите установят, че детето поставя под въпрос пола си, ако нещата вкъщи не вървят добре, насърчавам всички тях да потърсят местен терапевт, който да поработи с децата, за да открие скритите движещи сили и конфликти. Ако единствения терапевт, който са открили на местно ниво, им каже: «Трябва да ги приемете като транссексуални», можете да се свържете с нас на  bestforchildren.org , нашия сайт. Можем да препоръчаме някои терапевти, които ще работят със семейството. Ако не са наблизо, могат да го направят по скайп.

Джон Ричи: Студентите в колежа са подложени на все по-голям натиск, за да се отдалечат от реалността, да приемат историите на транссексуалните и дори да използват определени местоимения. Ако днес бяхте в медицинското училище, как бихте отвърнала на този натиск?

Д-р Критела: Добър въпрос! Щях да се надявам да мога да се вкопча в реалността и солиден довод. Думите са от значение.. Биологията е истина, а не фанатизъм.

До сега сме документирали поне 6500 генетични разлики между мъжете и жените. Мъже и жени не могат да бъдат лекувани по един и същ начин в медицината. На базата на тези генетични различия жените са по-податливи към автоимунни заболявания, отколкото мъжете. Трябва да подхождаме към пациентите си в съответствие с тяхната биология, а не в съответствие с техните възприятия, които всъщност са заблуда. Надявам се да мога да отвърна на тази «мода», но би било много трудно, защото точно както в колежа наблюдаваме това тиранично прилагане на нещо ново, така е и най-висшите нива в медицината. В офиса ни в Американския колеж на педиатрите поучавам имейли и телефонни обаждания дори от лекари, терапевти и психолози от левите, които са твърдо против нас, защото сме против абортите, а те приветстват ЛГБТ, но ще ми благодарят за изказаното мнение, защото те биха искали да могат да го направят, но е невъзможно, защото ще си загубят работата или ще поучат смъртни заплахи.

Получавам имейли от обезпокоени родители от цялата страна с молба да преразгледам учебните програми за здравето, защото стана «трансфобия» учениците от основните училища да учат, че жените имат яйчници, а мъжете – тестиси. ТОВА е трансфобия!

Аз не съм получавала смъртни заплахи. Бях обвинена, че съм лидер на скинхедите сред педиатрите и много други неща, които не бихте повторили в учтив разговор. Един от най-големите ми фенове с никнейм «Бавно сварена жаба» реши, че дори нямам разрешително за лекар. Той или тя пише, намеквайки, че съм някаква шарлатанка или може би съм направила нещо незаконно. Та за сведение: Все още имам разрешително. Мой избор беше да не се занимавам с клинична практика, защото считам, че застъпничеството изисква да си ангажиран на пълен работен ден.

Джон Ричи: Възможно ли е въобще човек да е заклещен в неправилното тяло? Какво казва науката за това?

Д-р Критела: Аргументът, ако може да се нарече така – аз ще го нарека претенция – твърдението на лекарите активисти от другата страна на барикадата е, че ако детето упорито и последователно настоява, че  той е момиче или тя е момче, значи това е така и ги определят като трансджендъри.

Това за тях е доказателство, че имат мозъка на противоположния пол в тялото си. И казват: «Имаме доказателства, имаме изследвания, които потвърждават промени или разлики между мозъците на зрели трансджендъри и мозъците на техните биологични връстници, които не са транссексуални. Ок, нека разнищим това:

1.            Определение за заблуда е неизменно погрешно вярване. Ако аз упорито и последователно твърдя, че съм Маргарет Тачър, или упорито и последователно настоявам, че съм котка, или че съм ампутиран, заклещен в здраво тяло – аз съм заблуден. Всъщност има хора, които вярват, че са им ампутирали част от тялото, но са заклещени в нормално тяло и правилната диагноза за това разстройство е  Body Identity Integrity Disorder, разстройство на целостта на идентичността. Сложно, но схващате отклонението ми. Ако искате да си отрежете ръка или крак, сте психично болен, но ако искате да отрежете здрави гърди и гениталии, тогава сте трансджендър и нямате психично заболяване. Това не е диагноза.

2.            Да поговорим за изследванията на мозъка. Имаше няколко. Мнозина не са открили разлики в мозъка, но не говорим за онези разлики. Има няколко, които са открили някои разлики в това, което се нарича функционални MRIs и те не доказват нищо. Причината за това е, че мозъкът се променя заради поведението. Така че, можем ли да кажем: «Хей, има разлики» на базата на няколко проучвания, които са малки и не са повторени. Повече от сигурно е, че причината за различията, ако те въобще са реални, е фактът, че човекът е живял като трансджендър.

Може да попитате: «Д-р Критела, как да разберем, че това, което казахте, е истина? Как да разберем?» Ако е възможно мозъкът да е от противоположния пол, заради фактори преди раждането, близнаците биха имали една и съща полова идентичност през цялото време, но това не се случва. Защо? Идентичните близнаци имат идентична ДНК. Така че, ако е заложено в гените и единствено в генетичната ДНК, тогава в сто процента от случаите и двата близнака биха били трансджендъри или обратното, не биха били. Най-доброто проучване, което е правено за близнаците, показва, че в повечето случаи няма съвпадение. Това ни говори, че имено факторите, влияещи на нашата идентичност, възникват след раждането, а не преди това.

Джон Ричи: Ако ви кажа, че фордът ми е ферари, ще поставите под въпрос психичното ми здраве. Но защо някои лекари узаконяват идеята, че един мъж може да стане жена?

Д-р Критела: Идеология. Наистина се свежда до идеология и мироглед. Имам предвид, че е така от самото начало.

Полът като термин преди 50-те години:

1.            Не се отнася до хората

2.            Не е в медицинската литература.

Сексолозите през 50-те са докторанти и доктори, които вземаха хора, вярващи, че са трансексуални (тогава се използваше този термин), предимно мъже, които искат да бъдат жени, и по същество «изобретяват» т. нар. «операция за смяна на пола». Помежду си се питаха: «Какво всъщност лекуваме? Как ще го оправдаем?», тъй като много добре знаят още тогава, че полът е в ДНК на човека и осакатяването на тялото не го променя. Понятието пол се разглежда чисто от граматична гледна точка, мъжки и женски.  През 50-те на миналия век един от тогавашните сексолози е д-р Джон Мъни. Казват така: «Ще вземем пола и ще кажем, че той е социален израз на вътрешната сексуална идентичност». Ето това лекуваме. Изстрелват го в пространството и осакатяващите операции са оправдани с пълненето на джобовете им. Тази дефиниция се използва и от активистите. Тя няма реално основание.

Джон Ричи: Значи това, което казвате е, дори радикална операция не може да превърне мъжа в жена?

Д-р Критела: Точно така, радикална хирургия.. Никаква операция не може да промени ДНК, която е запечатана във всяка една клетка на тялото. Още веднъж, говорим за комбинация от разум и наука. Те се сливат. Вървят ръка за ръка.

Човешката сексуалност е двоична. Знаем това, защото в природата възпроизводството е закон, а при човешките същества това се случва чрез секса. Необходими са мъж и жена, за да се случи възпроизводство.

Хромозоми: жените са ХХ, това са половите хромозоми. Жените имат два Х, а мъжете – Х и Y. Това са генни маркери, маркери за женско и мъжко, съответно са бинарни. Това е правилото и е очевидно. Биологичните изключения от правилото не обезсилват самото правило и под това имам предвид интерсексуалните състояния.  Живеем в несъвършен свят. Живеем в свят с болести и разстройства.

Има разнообразие от много редки биологични нарушения, които от своя страна нарушават сексуалното развитие. Такива хора имат реален физиологичен, генетичен, биологичен проблем, та в такива случаи може би е подходящо да се извърши операция или да се приложи хормонално лечение, но всеки случай трябва да се разглежда индивидуално. Такива случаи са изключение, а не правило. Защо на разговорен език ги наричаме интерсекс? Защото са нещо средно между нормите. Много хора с интерсексуални признаци могат да водят достатъчно щастлив и здравословен живот, а лечението е индивидуално. Този, който се идентифицира като трансджендър обаче, няма физически проблем. Половата идентичност, всички идентичности, са в нашите мисли и чувства.

А те не са постоянни, те се развиват и могат да бъдат фактически грешни или фактически правилни. Хората с нарушения на сексуалното развитие се използват като пешки в борбата за основно гражданско право на психично заболяване. Няма такова гражданско право на психично заболяване., но точно с това си имаме работа с движенията за права на трансджендърите.

Джон Ричи: В момента много либерални преподаватели твърдят, че бинарното мъж-жена е само социален конструкт, че растейки, научавате, че мъжете и жените са различни, но това е нещо променливо. Как ще опровергаете това?

Д-р Критела: За да повярвате в това, трябва да сте абсолютен невежа относно генетиката. Вече казахме, че има 6500 генетични различия между мъжете и жените. Фактът, че половата система е бинарна както казах, се опира на природния закон за възпроизвеждане на човешкия вид, репродукцията е биологичен закон.

1.            Налице е бинарна полова система. За да придадете смисъл на нещо извън тази система, трябва да придадете друг смисъл на цялата медицина, защото 6500-те различия между мъжете и жените изискват различен подход при лечение.

2.            Жените не са по-дребни мъже. А така се отнасяха към тях. Науката използва в своите изследвания предимно мъже, а след това поглежда към жените и казва: «О, твоята телесна маса е просто по-малка, така че ще лекуваме сърдечния пристъп и високото кръвно по същия начин». А сега осъзнаваме: «Леле! Нищо чудно, че при жените резултатите са различни. Вижте това! Сега вече можем да го докажем и да разберем защо.» Тенденцията да се привличат жени за фармацевтични изследвания е по-сериозна от всякога, защото ние просто сме различни.

Трансджендърството е социален конструкт. Променливата сексуалност е социален конструкт. А се заявява точно обратното. И думичката пол, както казах, не  е нищо повече от термин в лингвистиката и не би трябвало да има място в медицината.

Имаме биологичен пол, имаме полови различия, някои от които са чисто биологични, и други, които се появяват в процеса на физическото развитие . Жените имаме много повече окситоцин и окситоцинови рецептори в сравнение с мъжете. Това е хормонът, който се свързва с  кърменето. Той се освобождава по време на раждането, кърменето и е толкова ключов и важен през първите три години на връзката между майката и детето. Това е свързващия хормон. Мъжете също имат окситоцин, но рецепторите му в мозъка са много по-малко. Може да се каже, че всеки орган на тялото има пол, генетиката е красноречива и е крайно нелепо да се говори за социален конструкт.

Джон Ричи: Струва ми се, че искате да кажете, че на доста дълбоко ниво трансджендърното движение атакува природния ред. Ще се осмелите ли да заявите, че човешката природа е атакувана?

Д-р Критела: Разбира се! Ако чувствата ми определят коя съм, тогава наистина няма такова нещо като мъж и жена. Всъщност ние популяризираме наркотици. Мъжете се друсат с естроген, за да се превърнат в мъже с увреждания. Жените се друсат с тестостерон, за да се превърнат в мъже в неравностойно положение. Всичко това, за което се говори по повод спорта.. Искам да кажа, допингът е незаконен, подсъдимо е. И точка по въпроса. Това е! Приемането на тестостерон от жената не я прави мъж, а приемането на естроген от мъжа, не го прави жена. Жените, приемащи тестостерон, са еквивалент на мъж с увреждания. Всъщност не мога да кажа «мъж», защото не може да си промениш пола.

И всъщност, в Олимпийските игри, ако една жена екстремно превъзхожда другите, официалните лица ще търсят в тялото ú повишени нива на тестостерон, заради съмнения в допинг. Така че, това е крайно нелепо. 

В миналото човек, който облича рокля, е драг (drag). Сега drag не е просто въпрос на памук и коприна. Сега драг е хормони и хирургия.

Джон Ричи: Звучи ми като усъвършенстване на радикалната идея за пълно равенство.

Д-р Критела: Не трябва да се бърка еднаквост и равенство. Различни неща са. «Същото» не означава «равно». Защото сме равни по човешко достойнство, но сме различни като мъже и жени,  а това е върховно несходство, което трябва да празнуваме.

Няма по-голямо различие от това между мъжа и жената. Това е нашата вродена идентичност, която се съхранява във всяка една клетка от нашето тяло на ниво ДНК. Правим грешка, ако признаем, че равенството между половете означава еднаквост. Ако вярвате в това, значи елиминираме мъжете и жените: няма такова нещо като жена и няма такова нещо като мъж.

Джон Ричи: Накрая, можете ли да кажете нещо, за да насърчите повече американци да се застъпят за свещения институт на семейството?

Д-р Критела: Абсолютно. Бих казала, че естественото семейство, което е брак между мъж и жена, е най-сериозната институция, която имаме, в защита и подкрепа на децата. Затова, ако обичате децата си, грижете се преди всичко за брака си. Това е най-големия подарък, който можете да им дадете. Трябва да го отстояваме, защото децата ни страдат. Десетилетия и десетилетия социалната  наука демонстрира, че това е най-важното, което можем да направим по отношение на физическото, психическото, емоционалното и духовното здраве на децата. Семейството. Това е семейството!

Източник: https://tfpstudentaction.org/blog/dr-michelle-cretella-on-transgender-ideology?fbclid=IwAR3eNpp5Ardt2U1knunb_EnKNEx5h0GXyaVylEL251XKi9C7wnIfzF0rBpg

Превод за „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Още новини на: http://info.rod-bg.com/%d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%b3/

Youtube канал: https://www.youtube.com/channel/UCKOVTk1mhRTh3oyw5qz9Gow…

Проект на „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Share this Post

Leave a Comment