Тъжна, безсилна и объркана: 13-годишно момиче ще се бори в съда за правото да не споделя съблекалня с биологични момчета

/ февруари 8, 2020

13-годишна ученичка започва съдебна битка за отмяна на всички препоръки за учениците, които поставят под въпрос половата си идентичност. Ученичката от средното училище иска Оксфордширския окръжен съвет да отмени своя «Инструментариум за обхващане» относно учениците трансджендъри (Trans Inclusion Toolkit)и правото им да ползват, което си пожелаят тоалетно помещение, съблекалня и т.н.

От Джонатан Ван Марен, 6 февруари 2020 г.

С нарастването на ответната реакция на трансджендърната революция (обърнах внимание на законите, които се приемат в Англия), един от основните източници на отпор, освен възмутените радикални феминистки и противници на смяната на пола, станаха момичета тинейджърки, които по принуда живеят в свят, създаден от възрастните идеолози. Момичетата, осъдили училищата си за това, че се допускат биологични момчета в техните тоалетни помещения, организирали протести и дори се опитали да вземат нещата в свои ръце, като със сила са опитвали да не допускат момчетата в предназначените за момичета места (въпреки че един съдия реши, че те нямат право да не искат да се събличат пред момчетата). Сега следва и друг случай, предcтавен от The Sun: 

13-годишна ученичка започва съдебна битка за отмяна на всички препоръки за учениците, които поставят под въпрос половата си идентичност. Ученичката от средното училище иска Оксфордширския окръжен съвет да отмени своя «Инструментариум за обхващане» относно учениците трансджендъри (Trans Inclusion Toolkit)и правото им да ползват, което си пожелаят тоалетно помещение, съблекалня и т.н.

Адвокатът на момичето подаде иск срещу съвета във Върховния съд в Лондон. Тя казва, че ръководството, състоящо се от 65 страници, компрометира нейното достойнство, неприкосновеност и безопасност. От Daily Mail cъщо съобщават, че адвокатът е завел иск във Върховния съд в Лондон срещу съвета на Оксфордшир и твърди, че инструментариумът за обхващане излага момичето на риск. Името му не може да се споменава поради правни причини, но казва, че се е почувствало «тъжно, безсилно и объркано»  и че първо е трябвало да се консултират с ученичките относно насоките. «Не разбирам как е добре да се позволява на момичета и момчета да споделят едно и също лично пространство.» Също така добавя, че се опасява от насоките на инструментариума, които позволяват гъвкавост при еднополовите спортове и крият опасности. Съветът «напълно опровергава» твърдението, че излага безопасността на децата на риск.

От The Telegraph също съобщават за случая:

Тинейджърката, която започна акцията, каза:

«Това ръководство  оказва значително влияние върху мен като момиче. Много съм изненадана, че съветът никога не е търсил мнението на момичетата в Оксфордшир преди да го публикуват. Съгласно указанията нямам право на неприкосновеност в съблекалните, тоалетните помещения или по време на пътуванията с престой. Спортът също може да се окаже опасен, тъй като аз съм дребна тинейджърка, а момчетата са по-силни от момичетата. Това ръководство може да бъде използвано във всяко образователно заведение в Оксфордшир, в което вероятно има спортни клубове.»

«Ръководството ме кара да чувствам, че не е правилно да имам желание за лично пространство, достойнство, безопасност и уважение. Кара ме да се чувствам тъжна, безсилна и объркана.»

За момент се замислете: младо момиче е принудено да заведе дело, за да защити правото си на неприкосновеност  в съблекалните, където е разбираемо да не иска да бъде видяно от момче как  се съблича. Един от аспектите, които до голяма степен не се забелязват е, че съдии, активисти, членове на училищните съвети и други възрастни се опитват активно да унищожат скромността, която много момичета все още притежават, като им казват в действителност, че трябва да я преодолеят, да задушат трансфобията си и да приемат, че сега хората с пениси имат право  да са в едно и също помещение заедно с тях, когато се преобличат.

Това, което възрастните причиняват на тези момичета е нещо отвратително. Надявам се, че тези смели момичета ще успеят да се преборят с всички, които им казват да мълчат и да изпълняват каквото им е казано. Дори ако това означава момчетата да ги виждат голи.

Източник: https://thebridgehead.ca/2020/02/06/thirteen-year-old-girl-sues-county-for-the-right-not-to-share-change-rooms-with-biological-boys/?fbclid=IwAR0AJPBZfFoWcL6dANraaUJLxSUAFgwZzn0VNm_EOvlD6CFE4B87kQ7Lq0I

Превод за „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Още новини на: http://info.rod-bg.com/%d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%b3/

Youtube канал: https://www.youtube.com/channel/UCKOVTk1mhRTh3oyw5qz9Gow…

Проект на „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Share this Post

Leave a Comment