Русия: «ДА или НЕ на сексуалното образование?»

/ май 3, 2020

18.12.2018 г., РВС

«ДА или НЕ на сексуалното образование». Държавата с родителите ли е или против тях?

Оказва се, че днешните сексуални педагози със своята дейност разрушават всички аспекти на човешката личност.

Реч на Жанна Тачмамедова, клиничен психолог, експерт от РВС (Родителско всеруско съпротивление), на кръгла маса по темата «ДА или НЕ на сексуалното образование». Държавата с родителите ли е или против тях?

Много често родителите се заблуждават като мислят, че в уроците по сексуално образование ще разкажат на децата им за методите за контрацепция и дотам. Цялата работа е, че всичко не е ограничено само до тази тема и именно затова всички, които сме се събрали тук, сме толкова възмутени.

Историята с «Компас», която се случи в Челябинск, много точно илюстрира това. Организация «Компас» – това е частна НПО, която разработваше проектоуроци за предпазване от СПИН. Натъкнахме се на запис, направен от учениците  в едно челябинско училище. Записали са какво говори учителката от «Компас». Абсолютно чудовищни неща. Някак много цинично, много безсъвестно. Тя им разказва за радостите от аналния и оралния секс, казва на децата, че ако имат презерватив, то могат да правят всичко без да ги е грижа. А за децата е много тежко да слушат такива неща от учителите и родителите. Много по-тежко отколкото от съучениците си. Децата смутено започват да питат: «За какво ни разказвате всичко това?»

За какво ми е презерватив на 14 години, пита момиче, а и отговарят (или на други ученици)? «О, сега ще ти разкажа такива неща за секса! И между впрочем, на твоята възраст вече бях активна». Това е склоняването на децата към ранен полов дебют. Всъщност, това е развращаване на малолетни. Може би си струва да се разгледа доколко действията на «учителката» могат да се определят като разврат и да се започне наказателно преследване на подобни «просветители»?

Ето сега Татяна Голикова, вицепремиер по социалната политика в руското правителство разказа, че за да се намалят случаите на бременност при тийнейджърите, трябва да се въведе програма за сексуално образование и на уроците да се разказва за контрацепция.

Понеже го казва вицепремиерът, то следва да очакваме някакви сериозни действия по този повод. Т.е., най-вероятно, програмите за сексуално образование действително ще се въведат в нашите училища.  Не само в рамките на борбата със СПИН-а, но и нещо допълнително.

А аз искам да ви разкажа, че на запад тези програми съществуват от няколко десетилетия. Там вече имат този опит. Има резултати и оценка на това  как приключва. Приключва безславно. Много ми хареса фразата на Ирина Яковлева за това, че програмата за сексуално просвещаване относно предпазването от забременяване и полови инфекции е образование втора ръка.

Да вземем пример от Великобритания – страна, в която процентът на бременните тийнейджъри е един от най-високите. Едно време те имаха десетгодишна правителствена програма за намаляване случаите на бременност при тийнейджърите. Тя започва в първите години от новия век. Имаше голяма шумна кампания, всички графства и области активно обсъждаха под каква форма трябва да се случи всичко. Тогава всички се съгласяват, че трябва да се разработят уроци по сексуално образование и на тях да се разказва за методите на контрацепция и да се направят достъпни тези контрацептиви. Едва ли не да ги раздават в училищата. Минаха 10 години и експертите заговориха за това, че програмата се е провалила. Количеството бременни тийнейджърки не само, че не намалява – тя нараства.

Имаше няколко изследвания по този повод. Например, Дейвид Патон, професор от Нотингамския университет, проведе лонгитюдно изследване (дългосрочно изследване, когато регулярно и достатъчно често общуваш с един или повече хора в продължение на дълго време). В продължение на 14 години той изследва тези програми и изучава какво се случва с тийнейджърите след това.

Той открива, че в областите на Великобритания, където програмите за сексуално образование са били използвани активно и широко, количеството на бременни подрастващи рязко е нараснало. Според други изследвания, след такива уроци 45% от момчетата тийнейджъри са изпитвали потребност да поекспериментират.

Логично е. Нали подробно са им разказвали, че това е «безопасен» секс, обяснили са им колко е готино да се отпуснеш по пълна програма. Ако преди за децата е съществувало някакво културно табу, или родителите на децата са им повтаряли, че сега не бива да започват такъв живот, то сега им се казваше, че може, че е безопасно.

Патон също така открива, че в областите, където са се отказали от тези програми, нивото на случаите на забременяване при тийнейджърите се е понижило.

Има и други изследвания, които показват, че предоставянето на информация за контрацепция по никакъв начин не решава проблема. Например, учените от английския град Плимут също разказват за изследване, в което са включени 167 бременни момичета тийнейджърки. Задавали са им няколко въпроса, сред които следните:

Знаеше ли , че съществува такова нещо като контрацептив?

Имаше ли възможност да използваш такъв?

92% от момичетата отговарят, че са знаели за предпазните средства. Още повече, че преди са ги използвали. И почти всички момичета казват, че са имали достъп до предпазни средства.

От 2000 разпитани английски тийнейджъри, които са имали полови контакти, две трети признават, че не са взели осъзнато решение да осъществят полов акт. 19% съобщават, че са били пияни.

Подрастващите са все още емоционално незрели. Изменението в поведението в сексуалния живот не е предмет на знание, а предмет на възпитание. Не е достатъчно просто да се дадат знания на децата. Такива неща няма да намалят случаите на забременяване при тийнейджърките.

Това са изследванията за последните години, но и преди това са се провеждали такива на тази тема. В САЩ са провеждани през 70-те, 80-те и 90-те. И всички те потвърждават, че след провеждането на уроци по сексуално образование се е увеличавало количеството сексуални контакти сред непълнолетните.

Ето например изследванията на професора от Масачузетския технологически институт Джералд Отингер. Той стига до извода, че след уроците по сексуално образование сексуалната активност на тийнейджърите е нараствала рязко. И колкото по-малка е възрастта на децата, посещаващи уроците, толкова по-висок е бил този показател. Когато такива уроци са се провеждали с 10-12 годишни,  честотата на половите контакти е нараствала с 26%. Това е било мащабно изследване. В него са участвали повече от 12 000 души.

Следователно, не може да се говори, че такива програми са ни силно необходими, че много ще ни помогнат. Не само няма да ни помогнат, те ще ни навредят.

Искам да ви разкажа и за едно друго изследване. То се е провело в началото на ХХ век. Проведено е от учени психоаналитици. Те били възхитени от теорията на Фройд и решили да проведат експеримент. Те казват: «Според Фройд подтискането на сексуалността води до неврози. Така че дайте да не я потискаме! Да разказваме подробно на децата за секса и въобще да не ги ограничаваме в нищо». Събират група от деца на възраст между 4 и 6 години, като ги образоват горе долу, както предлагат сега.

И така, навлизайки в училищна възраст, тези деца имали сериозни проблеми. Откриват се сериозни нарушения на вниманието. Не са били способни да се концентрират даже за кратко време. А вниманието е в основата на интелектуалното развитие. Освен това, при тези деца са забелязани нарушения на волевите функции.

Сега обичат да поставят диагнози като „Синдром на хиперактивност с дефицит на вниманието”. А често това не е неврологичен проблем. Често това е психологически проблем или проблем от липсата на възпитание, т.е. педагогически. Или тези деца са били прекалено стимулирани  с неща, с  които техният недостатъчно добре оформен психологически апарат не може да се справи. А сексуалните импулси са мощни. Т.е. отпуснали са спирачките на тези деца, но те нямат възможност да направят каквото и да е.

Естествено тези деца започват да се учат зле. При тях степента на тревожност е по-висока от средния показател при децата. Появяват се натрапчиви мисли. Експериментаторите се ужасяват и решават да се откажат от подобни експерименти. Сега никой не говори за този експеримент. Никой не иска да изследва такива неща.

Също така всички говорят за числото бременности или за венерическите болести, но никой не говори за ръста на сексуални дебюти сред подрастващите след уроците по сексуално просвещаване. Незнайно защо никой не се интересува от тези неща.

 Между впрочем, сега се появиха изследвания, които показват, че сексуалната активност при младите се понижава. По-рядко встъпват в сексуални отношения. Т.е.  в ранна възраст са ги стимулирали прекалено, рано  са започнали да водят сексуален живот и към 19-20-та си година сексуалната им активност е занижена.

Някой може да си помисли, че секс педагозите са такива прогресивни хора, които искат да развият сексуалността у хората, а тук събралите се сме изостанали, които незнайно защо се борят със сексуалното образование. Всъщност всичко е точно обратното. Те са отговорни за регресията. Те намаляват сексуалността.

Лев Виготский казваше, че въздържанието в подрастваща възраст води до творческа  активност, че сдържаното влечение придобива фини форми и се превръща във влюбване. Човек става по-зрял и готов да създаде сериозни отношения в бъдеще, да носи отговорност, да възпитава деца и т.н. Ако се вгледаме внимателно, то се оказва, че днешните секс педагози със своята дейност разрушават всички аспекти на човешката личност.

Много родители не без основание смятат, че информацията за разнообразните аспекти на сексуалните отношения, в това число и за сексуалните отклонения, която безконтролно дават на децата, може да нанесе вреди на тяхната психика, здравето и развитието им. Фактически, става дума за развращаване на децата, създаване на препятствия за тяхното образование, за формирането на личността им, което в крайна сметка поставя под съмнение бъдещето на децата.

ИА Красная весна

Източник: http://rvs.su/statia/po-suti-dela-eto-rastlenie-maloletnih?fbclid=IwAR23xWYEHyaG7kzv2zrVk7tcooMAVyGR5z2Sit9eLlB6zAmgpe5mgDjDvXs

Превод за „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Още новини на: http://info.rod-bg.com/%d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%b3/

Youtube канал: https://www.youtube.com/channel/UCKOVTk1mhRTh3oyw5qz9Gow…

Проект на „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Share this Post

Leave a Comment