Разбито е глобално педофилско ядро в WhatsApp

/ декември 12, 2019

Глобално педофилско ядро, споделящо „крайно насилствено“ порно на WhatsApp е разбито. Арестувани са 33, от които 14 момчета тийнейджъри.

От Isabella Nikolic за Mailonline
10/12/2019

     Глобално педофилско ядро, споделящо „крайно насилствено“ порно на WhatsApp, е разбито след като 33 човека от 11 страни бяха арестувани.

     В Испания 17 човека са арестувани, 14 от които момчета тийнейджъри. Други девет са задържани за допълнително разследване. Най -младият от арестуваните е бил само на 15.

     „Повечето от арестуваните в Испания са били непълнолетни като най-младият е бил само на 15.”, каза представителят на полицията Едуардо Касас.

     Те са били арестувани за съхраняване и споделяне на порнографски файлове, които в някои случаи са били „крайно сериозни“.

     Някои от файловете включват графични обиди и изнасилване на много малки деца, включително „бебета на няколко месеца до деца между 11 или 12 годишни“.

     Майка, която е малтретирала своята дъщеря и е изпратила снимки на група в Уатсап, е била арестувана в Уругвай, според Indiario.  

     След няколко тайни имейла, полицията открила WhatsApp групата формирана от непълнолетни,от които няколко участника са нормализирали наличието на детска порнография и сексуално насилие на други малолетни.“

     Освен споделяне на файлове те дори са изработвали „стикери“-малки, дигитални картинки като емотикони, които лесно се споделят онлайн – показващи „много малки деца, които се насилват“.

     В един от случаите, 29 годишен мъж е бил арестуван не само за изтегляне на детска порнография, но и за поощряване на други членове на групата да направят конакт с млади момичета, които могат да бъдат експлоатирани, особено мигранти, които е по-малко вероятно да потърсят помощта на полицията.

     Общо 20 човека са арестувани в Европа -17 в Испания и други трима от Италия, Франция и Великобритания.

     Още 10 човека са  арестувани в Латинска Америка – четирима в Еквадор, двама в Уругвай, двама в Перу и двама в Коста Рика. Други трима са заловени в Индия, Пакистан и Сирия.

     Операция Хамос е продължила 26 месеца и е била извършена от Испанския централен отдел за киберпрестъпления към Националната Полиция със съдействието на Интерпол, Европол и полицейските сили в Коста Рика, Еквадор, Франция, Гватемала, Индия, Италия, Пакистан, Перу, Великобритания и Сирия.

Източник: https://www.dailymail.co.uk/news/article-7777233/Global-paedophile-ring-shared-extremely-violent-child-porn-WhatsApp-smashed.html?ico=pushly-notifcation-small&fbclid=IwAR3HBzPyJYAWL1NaKdcQQwBMFXvs7sIlRMfJ62ktEbhR0LDb0bOFhnWQRro

Превод за „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Още новини на: http://info.rod-bg.com/%d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%b3/

Youtube канал: https://www.youtube.com/channel/UCKOVTk1mhRTh3oyw5qz9Gow…

Проект на „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Share this Post

Leave a Comment