Мелинда Гейтс: „Наистина, висококачественото сексуално образование започва много, много рано“

/ май 19, 2020

Дъщерите на Гейтс са водени на часове по сексуално образование на седем и на 10 години

11 юли 2017 г.

Санчита Шарма, Hindustan Times, Ню Делхи

Мелинда Гейтс, съпредседател на Фондация Бил и Мелинда Гейтс, една от най-мощните филантропски организации в света, която работи в битката срещу редица болести, присъства на пресконференция в кулоарите на Световната здравна асамблея на 20 май, 2014 г., в Женева. (AFP / Getty Images File File Photo)

Мелинда Гейтс, съпруга на магната на Microsoft, Бил Гейтс, подкрепи откровено сексуалното образование, давайки пример с воденето на малките си дъщери на часове по секс.

 „Децата се интересуват от телата си и е естествено да задават въпроси. Моите момичета бяха на седем и на 10 години, когато аз и Бил със нашия син ходехме на часове по сексуално образование с тях ”: Мелинда Гейтс, съпредседател на Фондация Бил и Мелинда Гейтс, бизнесмен и майка за това как информацията за репродуктивното здраве дава възможности на  младежи, общности и държави.

„Децата са любопитни за телата си и е естествено да задават въпроси“, казва Мелинда Гейтс, 52-годишна, която описва себе си като съпредседател на Фондация „Бил и Мелинда Гейтс“, бизнесдама и майка.

„Моите момичета бяха на седем и на 10 години, когато аз и Бил със нашия син ходехме на часове по сексуално образование. Наистина висококачественото сексуално образование започва много, много рано. „

Когато влияещи на политиката, дарители и филантропи от целия свят се събират на срещата на високо равнище за семейно планиране в Лондон във вторник – Гейтс обяснява защо семейното планиране е най-добрата покупка в глобалното развитие.

„Едно младо момиче трябва да разбере тялото си и да разбере репродуктивното здраве и като родител, ние трябва да проведем този разговор.

Трябва да започнете много млади и да провеждате непрекъснати диалози – децата се нуждаят от родители, училище, роднини, по-възрастна сестра, социални работници, за да получат помощ и качествена информация, за да могат да вземат решение за телата си и да получат правомощия за телата си “, каза тя ..

На срещата на върха за семейно планиране 2012  беше поставена цел да се предоставят на 120 милиона жени в най-бедните страни в света достъп до животоспасителни услуги и консумативи за семейно планиране. Оттогава съвременните противозачатъчни средства, използвани от 300 милиона жени в 69-те най-бедни страни в света, предотвратиха 82 милиона нежелани бременности, 25 милиона опасни аборти и 124 000 майчини смъртни случаи.

„Постигнахме голям напредък… 30 милиона допълнителни жени и момичета използват контрацептивите по свой избор (от FP2012 г.)“, каза Мелинда. „До 2020 г. искаме да се приближим до постигането на целта за универсален достъп и до контрацептиви, за да гарантираме, че всяка жена може да планира своето семейство и бъдеще. Бих искала да видя още резултати, но вече бяха положени основите за това.“

Достигането до подрастващите е приоритет, казва тя. „Юношите не се обслужват от общността за семейно планиране. С 500 милиона момичета по света много скоро, ако не им предоставим възможности за семейно планиране и информация за телата им, те ще попаднат в капана на циклична бедност“, казва тя.

Индия прави правилните неща. „Имате мисията Parivar Vikas (ускорен достъп до методи за семейно планиране в 146 области с висока плодовитост)… „Младежта търси информация и ние трябва да използваме текстове, съобщения по радиото, сапунени опери по телевизията и актьорите в Боливуд, които говорят за контрацептиви… подобни кампании са работили добре.“

Бил и Мелинда Гейтс

Мелинда не е неоправдано притеснена от предложението на президента на САЩ Доналд Тръмп да откаже финансиране за абортите.

„Той предложи съкращенията в бюджета.Трябва да изчакаме Конгресът да вземе решение. В миналото имахме двустранно финансиране. Водихме много преговори в Конгреса за това ,колко са важни тези пари.“- каза Мелинда.

Следващата стъпка е данните да бъдат зададени, обработени  и приети. „Трябва да запазим динамиката до 2020 г., да събираме  данни държава по държава и да поддържаме финансирането на глобално ниво“, каза Мелинда.

„През 2012 г. базата данни за контрацептивите беше хаотична.

Сега имаме данни и по области, които ни показват как да действаме,къде да отидем… за мен това е прогрес. Прозрачността на данните е огромен напредък“, каза тя.

Източник: https://www.hindustantimes.com/health/really-good-quality-sex-education-starts-very-very-early-melinda-gates/story-OMgcxyPhY6PNMLtLPL3BxL.html?fbclid=IwAR3-N1uz4vQ-6k3Mz4mrfieGRQQXIYP60frPTU5PAL4Wh-nfDHhOiFbmr_w

Превод за „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Още новини на: http://info.rod-bg.com/%d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%b3/

Youtube канал: https://www.youtube.com/channel/UCKOVTk1mhRTh3oyw5qz9Gow…

Проект на „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Share this Post

1 Comment

  1. Pingback: Гейтс: Висококачественото сексуално образование започва много рано |

Leave a Comment