В Англия определението на думата „жена“ беше признато за обидно

/ март 7, 2020

04.03.2020 г.

В Англия определението на думата „жена“ беше признато за обидно към транссексуалните

Столичната администрация на Сефтон в Обединеното кралство изтегли знамена от административните сгради, върху които е написано определението в речника на думата „жена“. Съобщението беше публикувано на 2 март на официалния уебсайт на Сефтънския съвет в Twitter.

На знамената, които бяха окачени на сградите на градските зали на Буутъл и Саутпорт, беше написано: „жена“, „съществително”, „възрастен човек от женски пол“.

Тези знамена са проектирани да отбележат Международния ден на жената. Въпреки това, след като потребител на Twitter на име Адриан Хароп се оплака, че знамената са трансфобични и причиняват несигурност на транс жените „обидните“ елементи бяха премахнати.

„ИЗЯВЛЕНИЕ: Бяхме запознати с потенциален проблем, относно съобщенията на знамето, веещо се на градските зали на Bootle & Southport и ги свалихме. Горди сме, че подкрепяме правата на LGBT-K + в целия район, продължаваме да подкрепяме всички членове на нашите общности “, заяви говорителят на Съвета.

А ето и някой от коментарите:

„Хей, @seftoncouncil, Бях информиран, че всичките шест ваши местни библиотеки съдържат книги на омразата, известни като „речник“, в които се твърди, че „жена“ е „възрастна човешка жена“. Ако искате да спрете да подкрепяте трансфобичния фашизъм, моля, унищожете тези книги СЕГА!” TitaniaMcGrath

„И отива натам. Денят на жената се превръща в половин час на жените, тъй като очевидно всяко признаване на факта, че жените са жени, сега е мислено престъпление.”

„Това е изявление на факти. Каква дума бихте използвали, за да покриете изключително множеството от възрастни човешки жени?”  Claire Loneragan

„Изглежда, че Съветът на Сефтън е съучастник в правенето на хората, родени жени във втора класа хора. Жените дори не могат да празнуват пола си и всичко добро, което произтича от него, без публичният сектор да се поклони на онези, които крещят най-силно.” DEL!

„Поздравления за помощта за заличаване на жените. Прогресивно? Не ме карайте да се смея.” Jools

„Ако транс жените вярват, че действително са жени и приетата дефиниция в речника за „Жени” се показва на знамето, защо се разстройват? Това не е ли, каквото те всъщност смятат за себе си, че са?” Susi Maclean

Припомняме, че същото се случи и през 2018 г. в Ливърпул. Там бяха свалени два билборда с определението за „жена”.

Източник: http://rvs.su/novosti/2020/v-anglii-opredelenie-slova-zhenshchina-priznali-oskorblyayushchim-transgenderov

http://lenteconservador.com/2020/03/03/uk-council-removes-transphobic-flags-because-they-displayed-the-dictionary-definition-of-the-word-woman/

Превод за „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Още новини на: http://info.rod-bg.com/%d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%b3/

Youtube канал: https://www.youtube.com/channel/UCKOVTk1mhRTh3oyw5qz9Gow…

Проект на „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Share this Post

Leave a Comment