Германия: Младежките социални служби в Хамбург нямат стандарти за качество

/ януари 27, 2020

 Информационна агенция: Redaktion dts|26 май 2018 г.

Щутгарт (dts информационна агенция) – Не съществуват обвързващи критерии за качеството на работата на младежките социални служби в цялата страна . Това се разбира от изявление на правителството на Баден-Вюртемберг по заявление на фракцията на Зелените по повод злоупотребите в Щауфен, както съобщава „Шпигел“ в текущото си издание. Министерството на социалната политика и интеграцията в Щутгарт проверява практиката на всички държавни младежки служби в другите области.

Резултатът: „В никоя Бундес област няма държавно уеднаквени стандарти за качество в областта на закрилата на детето.“ Вместо това отделните области биха дали на младежките социални служби „различно структурирани професионални препоръки и структурни мерки“. Досега липсата на персонал в младежките социални служби беше в центъра на общественото обсъждане. Експертите, обаче, виждат и други проблеми – например при специализиран надзор.

„Методите, чрез които младежките служби преценяват, че детето е изложено на риск, са твърде различни“, заяви евродепутатът от Зелените Томас Порески от Баден-Вюртемберг. Според Порески има нужда от „задължителни правила на играта“: „Това ще облекчава и служителите на място“. Пример за това е Инспекцията за закрила на детето в Хамбург, която съществува от 2013 г. и която също разглежда отделни случаи.

Източник: https://www.wallstreet-online.de/nachricht/10577678-hamburg-jugendaemtern-fehlen-qualitaetsstandards

Превод за „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Още новини на: http://info.rod-bg.com/%d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%b3/

Youtube канал: https://www.youtube.com/channel/UCKOVTk1mhRTh3oyw5qz9Gow…

Проект на „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Share this Post

Leave a Comment