Финансирана от Сорос група казва, че кризата с Covid-19 е перфектен момент за „премахване на семейството“

/ юли 9, 2020

2 април 2020

Автор: Бакстър Дмитри

Снимка: newspunch

„Кризата с коронавируса показва, че е време да се премахне семейството“, според openDemocracy, организация с нестопанска цел, финансирана от Джордж Сорос, която се опитва да използва пандемията за унищожаване на семейства, аргументирайки се, че „заслужаваме нещо по-добро от семейството. А времето на коронавируса е отлично време за практическото му премахване.“

В статия от миналата седмица, озаглавена „Кризата с коронавируса показва, че е време да се премахне семейството“, Софи Люис от openDemocracy призовава за премахване на традиционната семейна единица и се опитва да убеди читателите, че пандемията от COVID-19 е точно времето да се освободим от „ядреното домакинство“.

Люис твърди, че твърде много домове в наши дни са „дефинирани от силовите асиметрии на домакинската работа“ и че собствеността върху земята, ипотечните плащания и „патриархалното родителство“ са вредни за нашето здраве.

Люис продължава с твърдението, че „Ексцентричните и феминизираните хора, особено много старите и много младите, определено не са в безопасност“ в такива ситуации с „капиталистически дом“.

Доклад на WesternJournal: В статията на Люис има безброй други странни аргументи. Повечето от тях са основно феминистки и комунистически критики за това как семейството от патриархален тип е потискащо и че ни е необходима пълна промяна на начина, по който възприемаме икономиката и семейството.

Стандартни неща за ляво ориентираните, с други думи: В социализма държавата винаги идва преди семейството. Един поглед върху дарителите на openDemocracy, предоставен от самата организация, показва, че сред най-щедрите дарители са фондации с лява ориентация на Отворено общество на Сорос заедно с други организации, които финансират прогресивни каузи, като фондация Ford.

Може би най-нелепото твърдение в текста на Люис е, че „заслужаваме нещо по-добро от семейството. А времето на корона-кризата е отлично време за практикуване на премахването му.“

Деятелката от марксисткото крило на openDemocracy не е написала конкретно какво е това, което ще замени семейната единица,  но използва много впечатляващо звучащи думи, за да обясни какво следва да се случи.

„Далеч е времето, в което се примирявахме със „семейните ценности“ – пандемията е изключително важен период за осигуряване, евакуация и общо овластяване на оцелелите  – и на бежанците – от ядреното домакинство“, пише тя.

От това, което мога да разбера, Луис изглежда иска данъкоплатците да предоставят одеяла и субсидирани жилища за транссексуални тийнейджъри, които не са съгласни с пола си и които са избягали от домовете си, за да могат да намерят безопасно пространство, където да се скрият. Или нещо такова.

Във всеки случай Люис се оплаква, че „частното семейство като режим на социално възпроизводство е все пак, честно казано, гадно“.

Защо е гадно?

„То определя нашия пол, националност и раса. Моделира ни за продуктивен труд. Кара ни да вярваме, че сме „индивиди.“ Това свежда до минимум разходите за капитал, докато максимално увеличава производствения живот на човешките същества…“ и отново и отново.

О, стига!

Добре е да си дадем сметка, че този напълно неуравновесен начин на мислене няма да се нормализира в скоро време. На мъжете и жените им е вродено, предопределено от Бог да търсят съпруг или съпруга, да създадат семейство и да отгледат деца.

Всъщност има анекдотични доказателства за това, че коронавирусът всъщност сближава семействата и че в този момент родствените връзки се укрепват.

Мога само да си представя какво огромно главоболие докарват на хора като Софи Люис примерите за любов и милосърдие, които наблюдаваме в момента. И това е хубаво нещо.

Източник: https://newspunch.com/soros-funded-group-covid-19-crisis-perfect-time-abolish-family/?fbclid=IwAR3QPL8DkqT0_XAwHGQYK0xV9OcS2jdYkTn5gYdV3XMuTs6zWX5Z94zEBNs

Проект на „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ” и Сдружение „РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА“

Още новини на: http://info.rod-bg.com/%d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%b3/

https://www.rod-bg.com/articles/

Youtube канал: https://www.youtube.com/channel/UCi6mZpNl8DllF3Rpi9rdZGQ

Youtube канал: https://www.youtube.com/channel/UCKOVTk1mhRTh3oyw5qz9Gow…

Share this Post

Leave a Comment