Английски съд принуждава майка да роди, за да ú вземат детето

/ януари 22, 2020

Социалните служби в графство Есекс успяват да се сдобият със съдебна заповед, която им позволява да накарат жена да роди без нейно знание, за да ú вземат бебето.

Роман Давид, 2 декември 2013

Хоспирализирана без нейно съгласие и упоена след психотичен епизод, бременна жена от италиански произход се събужда в психиатрична болница, за да открие, че детето ú е отвлечено със секцио. Оттогава, според The Telegraph, социалните служби отказват да ú върнат попечителството.

Майка от италианско семейство, бременна с третото си дете, отива в Станстед, графство Есекс, в югоизточна Англия през лятото на 2012-та за двуседмично професионално обучение в едно от седалищата на Ryanair. В хотела си тя преживява сериозна паник атака. Обажда се на полицията, които я намират на телефона с майка ú. Последната им обяснява, че дъщеря ú страда от биполярно разстройство и най-вероятно не си е взела лекарствата. Органите на реда ú обясняват на свой ред, че ще я закарат в болницата, за да се уверят, “че бебето е добре”.

Изключително решение, но в рамките на закона

Пристигайки, за свой ужас, жената открива, че е била доведена в психиатрично заведение. Тя поисква да се върне в хотела си, но по силата на Mental Health Act, който разрешава лечението против волята му на лице, което е считано за психически нестабилно, тя е хоспитализирана без съгласието ú. Една сутрин, пет седмици по късно, тя е вързана и приспана без обяснение. Събужда се в друга болница и нейното бебе е извадено със секцио, за да бъде поверено на социалните служби. Произнесено без нейно знание, това решение, което е меко казано необичайно, е взето от съдия Николас Мостин в Съда за Защита. Този вид правосъдие, създадено през 2005-та, има правото да управлява финансовото имущество на психичноболните и дори да взима решения вместо тях.

Рим не пропуска да изрази своето възмущение спрямо тази ситуация. Въпреки това, английският съд дава да се разбере, че майката, непротестирайки в момента на събитията, е признала косвено компетентността на британските съдилища и всичко това, дори и да не е била информирана какво се случва. Нейният адвокат Брендън Флеминг заявява пред Телеграф : “За четиридесет години кариера, дори не съм чувал за подобно нещо.”

Случаят е представен пред Британския парламент

След като се прибира в Италия и отново се лекува, майката се връща в Обединеното Кралство, за да се опита да си върне детето, което е дадено на приемно семейство. Нейният съпруг, с когото са разделени на добри начала ( който е и баща на по-голямата ú дъщеря ), се опитва да ú помогне, като предлага момиченцето да бъде изпратено в Лос Анджелис при неговата сестра. През март, обаче, социалните служби отсъждат, че това предложение е неприемливо, тъй като роднинските връзки между детето и тази жена са твърде далечни. Оттогава, и преди процеса по осиновяване от новото семейство на бебето (сега на петнайсет месеца) да бъде завършен, майката се надява все още да успее да анулира решението на съда.

Джон Хеминг, депутат либерал, специализиран в защитата на децата, и който се бори за реформа в семейното право, даде да се разбере, че тази седмица, ще представи случая пред парламента. “Това е една необичайна история, различна от всички останали, които съм срещал”. Той особено се надява да се обърне по-голямо внимание на хората, които са обявени за ментално неспособни. Той също изразява съжаление, че семейните връзки не се взимат повече предвид в “най-добрия интерес на детето”.

Допълнително информация за развитието на случая: За жалост, през април 2014-та детето е официално осиновено от приемното семейство със съдебно решение.

Източник: https://amp.lefigaro.fr/international/2013/12/02/01003-20131202ARTFIG00504-la-justice-anglaise-oblige-une-mere-a-accoucher-pour-lui-retirer-son-enfant.php?fbclid=IwAR0OJRq4pxMuGGcKn8Cuiy5vbLl9kj7fRCRJMrc497jtoNqOjLcLsodW7xs

Превод за „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Още новини на: http://info.rod-bg.com/%d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%b3/

Youtube канал: https://www.youtube.com/channel/UCKOVTk1mhRTh3oyw5qz9Gow…

Проект на „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Share this Post

Leave a Comment