CitizenGO до подписалите петицията срещу политиката на Disney

/ май 3, 2020

Hazte Oir – Общност от активни граждани

Обещахме ви, че ще отнесем вашите тревоги относно постоянното популяризиране на ЛГБТ идеологията от страна на Дисни, директно до техния главен изпълнителен директор и на 11 март, точно преди да избухне кризата с коронавируса, направихме точно това.

Каролайн Фароу, нашата смела директорка на кампаниите във Великобритания и Ирландия, пътува за годишната среща на акционерите на Дисни и с помощта на Джъстин Данхоф, талантлив адвокат от Националния център за научни изследвания в областта на обществената политика, наш съюзник от САЩ, тя успя да поиска отговор от Боб Чапек (главен изпълнителен директор на Дисни) защо продължават да отчуждават толкова много семейства, като непрекъснато популяризират програмата за ЛГБТ.

Освен това проведохме офлайн протест извън сградата, в която се провеждаше събранието на акционерите.

По време на събитието Каролайн попита изпълнителния директор на Дисни какво би казал на почти 700 000-те члена на CitizenGO, които подписаха петицията, в която помолиха огромната корпорация да запази парковете си подходящи за семействата и да не е домакин на събития като Gay Pride, но г-н Чапек отказа да отговори!

Не защото г-н Чапек или пък неговия предшественик, който също беше домакин на срещата, не бяха подготвени за подобни запитвания. Преди да започне срещата, Каролайн се обърна към охраната на Дисни, които я осведомиха, че знаят, че е от CitizenGO и се опитаха да я убедят, че трябва да им предостави точна формулировка на въпроса.

Дисни, не само че отказва да приеме тревогите на онези, които подписаха петицията ни, но и потвърди, че искат да «повишат ангажираността си в тази област», «да представляваме нашата аудитория и да разказваме истории, които нашата публика иска да чуе и които отразяват живота им».

https://www.bbc.com/news/newsbeat-51871026?mkt_tok=eyJpIjoiTVdZNFpEYzVaVEkyWkRNeSIsInQiOiI4NUd5SjIzS0ZpZTFnYXpGSkFvbXNZVU9BVFwvUThaeUFZbEdJZE9BMHFsUzMyZ1ljTEptMlJ4d3cyVlh0Kzc1eFVQQzRLSXBUSDUzYWxoN25VUTRIN3dJQTEwQjZ1c3VUXC9TZ1wvNytDSmw1c0FHQzByQ3ltSExqYUJ2U1R5cUVKQVNpbXpkOGt1bmRUM1V5ZlVFWHdOZUE9PSJ9

Моля, чуйте как Каролайн пита от ваше име генералния директор на Дисни и отговора на г-н Чапек на вашия въпрос:

Това може и да е добре за либералните холивудски образи. Обаче новият филм на Дисни Пиксар «Onward» показва, че тези истории не са това, което хората като мен и вас искат да чуят, както и стотици хиляди други хора по целия свят.

«Onward», най-новото предложение на Дисни  Пиксар, изглежда е напълно неуспешно, най-лошият филм в най-новата история на Дисни, с най-малко продадени билети от очакваното. Анализаторите казват, че това няма нищо общо с коронавируса, представянето на филма се случва точно преди да избухне кризата.

«Onward»  е първият филм на Дисни с открит ЛГБТ характер, който е забранен в 4 държави, което показва, че публиката се разграничава силно от това политизирано съдържание.

Намесата на Каролайн от името на CitizenGO беше широко разпространена сред много медии, включително ВВС. Много от ЛГБТ онлайн медии враждебно атакуваха нашата смела кампания, твърдейки, че тя е в основата на провала в представянето на ЛГБТ съдържание, докато, всъщност, както показва записа, тя просто е попитала Дисни дали е разумно да следва подобна програма в момент, когато цената на акциите им  е понижена.

Боб Чапек може и да не е взел под внимание въпроса ѝ и да свързва провала с кризата, но данните показват, че още преди това цената на акциите на Дисни се е понижила.

Факт е, че обикновените хора не искат политиката да се намесва под каквато и да е форма в нашите филми, особено със съдържание, насочено към семейството. Искаме пълноценни семейни забавления и истории, които да са над политическия дневен ред, което е и основната причина Дисни да стане любима марка. Обикновените хора и семейства искат да бъдат ободрявани и вдъхновявани, а не обстрелвани с вярвания за сексуалността и джендър идеологията.

 Знаем, че упоритият отказ на Дисни да послуша родителите ще навреди на крайния резултат. Знаем, че воините за социална справедливост, които популяризират ЛГБТ идеологията в социалните медии, не са тези, които масово ще бойкотират филми, мърчъндайзинг и продукти на Дисни. Сега как да се доверим на тази марка като безопасна за нашите деца, при положение, че демонстрират, че техните лоялни клиенти не означават нищо за тях?

Обикновено Дисни не популяризираше ЛГБТ герои, докато не беше създаден конкретен франчайз и филмът «Onward» показва, че това е стратегия, обречена на провал. Каролайн ни съобщи, че ръководителите на Дисни са толкова горди да представят на събранието на акционерите клипове от предстоящи филми, изпълнени с обаяние и блясък. Но умишлено не забелязват тревогите на своите акционери  и на широката общественост.

Вярваме, че ще се окажем прави и сме горди да насочим борбата директно в сърцето на корпорацията Дисни от ваше име!

Благодарим много за всичко, което правите!

Игнасио Арсуага и целият екип на CitizenGO

Превод за „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Още новини на: http://info.rod-bg.com/%d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%b3/

Youtube канал: https://www.youtube.com/channel/UCKOVTk1mhRTh3oyw5qz9Gow…

Проект на „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Share this Post

Leave a Comment