Една съвременна канадска история

/ март 1, 2020

Канадски баща, признат за виновен в «семейно насилие» за това, че отказва да потвърди транссексуалността на детето си, разкрива самоличността си

13 февруари 2020 г.

Миналата година съобщихме за опустошителната история на канадски баща и неговата дъщеря тийнейджър, превръщаща се в момче против волята му, който е обвинен в «семейно насилие», защото отказва да подкрепя дисфоричната ú заблуда.

Тогава той беше известен като «Кларк» или «CD», но сега Робърт Хугланд говори от името на дъщеря си и всяко дете, засегнато от, както той го нарича, «спонсорирано от държавата насилие над деца».

В едночасово интервю на Лора Лин Тайлър Томпсън, Хугланд си спомня как за първи път дъщеря му е повярвала, че е момче и заявява желанието си да предпази други родители от грешки, включително наивно да се доверяват на училището, лекарите и съдебната система.

Хугланд разказва, че когато дъщеря му «Максин» е била в шести клас, започнала да се държи като хулиган, мотаела се с момчетата и изпадала в проблемни ситуации. Това го кара да помоли училищния съветник на Максин да разговаря с нея.

«Изглеждаше, че всичко се развива добре», разказва Хугланд, «и разбира се, като родител, се доверяваш на училището, защото те са институция, трябва да се довериш на училището, така един родител го чувства».

«Доверих се на училищната система и на училищните съветници, че работят с дъщеря ми в нейните най-добри интереси», продължава той. Тогава не знае, че да потърси помощ от училищния съветник е първата му и може би най-съществена грешка.

«Не се предполага да знаем какво се случва и като всеки друг родител, не знаех какво се случва в училището по това време».

Едва когато дъщеря му завършва седми клас, Хугланд научава, че е сменила името си на мъжко под напътстването на училищния съветник. В крайна сметка дъщеря му си признава, защото знае, че така или иначе накрая той ще го види в училищния годишник.

Хугланд ужасен разбира колко далеч е стигнал социалния «преход» на дъщеря му, без училището да си направи труда да му се обади по телефона.

Бившата съпруга на Хугланд намира по онова време този «невероятен» съветник, д-р Уолъс Уонг, който е обявен за «обективен и независим експерт» по въпросите, които измъчват Максин.

По-късно Хугланд разбира, че именно гимназията, която тайно подпомага и задвижва промяната на дъщеря му, препоръчва д-р Уонг на майката на Максин.

И въпреки това, доверявайки се, че докторът знае най-добре, Хугланд позволява на Уонг да проведе оценяване на дъщеря му, да разбере психиатричните проблеми на детето му, какви са те и тя да получи съответната помощ.

Д-р Уонг шокира Хугланд като му казва, че дъщеря му е «отличен кандидат за хормонална терапия» и е била насочена към детската болница  «British Columbia Children’s Hospital (BCCH)». Въпреки факта, че дъщеря му признава, че си е падала по някои от учителите си от мъжки пол, д-р Вонг обяснява, че дъщерята  на Хугланд  си остава момче, но с хомосексуални наклонности.

Кошмарът става още по-голям, след като на Максин е назначен ускорен курс на хормонална терапия от детската болница.

От там предоставят формуляр за съгласие, което бившата съпруга на Хугланд и Максин подписват. Хугланд го прочита и фразите «повишен риск от сърдечни заболявания и пристъпи», «рак», «спиране на растежа», «костна плътност» и «стерилитет» изскачат пред очите му.

«Ние дори не знаем за рисковете, това е експеримент», казва Хугланд, като перифразира формуляра за съгласие.

Естествено Хугланд отказва да разреши на дъщеря си да бъде подложена на това опасно «лечение» и през декември 2018 г. той получава писмо от болницата BCCH, че вече няма думата относно медицинската помощ, а също достъп до медицинските ѝ записи, съгласно закона за малолетните в Британска Колумбия (Infants Act of British Columbia). Законът дава две седмици на Хугланд да обжалва, което той  прави.

До този момент Хугланд все още смята, че ситуацията е толкова абсурдна, че всеки разумен съдия ще запрати делото и родителските му права ще си върнат значението.

Но греши повече от всякога.

Грегъри Боудън от Върховния съд на Британска Колумбия решава, че детето може да промени името си и жизненоважни статистически данни и да започне да приема хормони веднага. За да сипе сол върху раната Боудън решава, че Хугланд трябва да използва предпочитаните от дъщеря му местоимения, за да потвърди мъжката ѝ идентичност, а отказът му би означавал «семейно насилие», нещо което се отнаса за родители, които малтретират децата си. Накрая апелативния съд казва, че Хугланд може да разубеждава дъщеря си да си смени пола, но не трябва да го прави публично.

За това, че  даде платформа на Хугланд да сподели истината за случая с дъщеря му, адвокати поискаха от самата Томпсън да премахне видеото с интервюто.

Томпсън също така  получава призовка от съда и явно канадските привърженици на трансджендърите ще я накарат да мълчи.

Братя и сестри канадци, това е само началото!

Премиерът Джъстин Трюдо усилено се стреми към приемането на забрана на т. нар. «конверсионна терапия» (Уикипедия: !!!Конверсионната терапия  включва набор от процедури, които имат за цел да променят сексуалната ориентация от хомосексуална или бисексуална към хетеросексуална.) на федерално ниво и междувременно насърчава провинциалните и общински служители също да приемат подобни забрани.

Ако успеят, всички родители, също като Хугланд, които се опитват да напътстват децата си с колкото се може повече любов и нежност да се отдалечат от печалния път на трансджендърството, ще станат престъпници.

Движението Action 4 Canada написа обстойно, убедително писмо, в което се описва сложния въпрос защо е от решаващо значение ЛГБТ лицата да имат избор да получат помощ и подкрепа в борбата с нежеланата полова дисфория или хомосексуалност.

Ако сте канадски гражданин, се свържете с вашите местни власти, предоставете им копие от писмото и ги призовавайте да гласуват против забраната за «конверсионна терапия».

Ако родители като Робърт Хугланд бъдат накарани да замълчат и криминализирани, децата на Канада нямат шанс срещу ЛГБТ чудовището, което завладява обществото. Трябва да се борим!

Източник: https://activistmommy.com/canadian-father-found-guilty-of-family-violence-for-not-affirming-his-trans-child-reveals-his-identity/?fbclid=IwAR2goeMpYV_DZjhuKd4W9on7MrajdpDip9cDuOBQ2VBaDVWNTVnvQJA9GoA

Превод за „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Още новини на: http://info.rod-bg.com/%d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%b3/

Youtube канал: https://www.youtube.com/channel/UCKOVTk1mhRTh3oyw5qz9Gow…

Проект на „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Share this Post

Leave a Comment