Училище у дома. Дойде ли времето на отговорното родителство в образованието?

/ август 20, 2020

20.8.2020, Даниела Павлова

На 24 август от 10 до 17 ч. в Конгресния център на Пловдивския панаир, „Асоциация за домашно образование“, съвместно със сдружение „РОД“ и Проект „Свобода за всеки“, ще проведат конференция за алтернативни форми на образование.

На конференцията ще бъдат представени възможности, родителите, които имат желание и възможност, да се включат активно в образованието на децата си.

Все повече семейства избират варианти за дистанционно или домашно обучение.
Какви са възможностите, позитивите и негативите на различните видове образование, ще бъде представено в поредица лекции на юристи, преподаватели и родители с практика в домашната форма на образование.

Ще бъдат представени възможности за обучение по различни системи, ще бъдат представени източници на обучителни материали, които родителите, интересуващи се от активно участие в образованието на децата си могат да си набавят и ползват.

Възрвъщането на домашната форма на образование в България и нейното практикуване, се случва вече повече от десетилетие в България. В държавите от Западна Европа, Америка и Русия, голяма част от децата се учат по програми, различни от общоприетата държавна такава.

В България, главен информационен портал за алтернативни форми на образование са сайта и другите платформи на „Асоциация за домашно образование“. Първите домашни ученици в България вече са студенти в известни университети в страната и чужбина.

Програма на конференцията:

9:30 – 10:00. – Регистрация
10:00 – 10:50 – адв. д-р Виктор Костов, „Свобода в образованието и свободно общество. Правно-философски аспекти на домашното образование“, Свобода за всеки, Сдружение „РОД“
11:00 – 11:50 – Елиян Петков „Домашното образование – свобода и отговорност“, Асоциация за домашно образование

11:50 – 13:00 Обедна почивка

13:00 – 13:50 – д-р Атанас Терзийски, „Развиване критично мислене чрез образование по природни науки“, Пловдивски университет, Родители обединени за децата
14:00 – 14:50 – Радослава Петкова, „Образователни алтернативи за семействата в България“, Асоциация за домашно образование
15:00 – 17:00 -Дискусия и отговори на въпроси

Още новини на: http://info.rod-bg.com/%d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%b3/Share this Post

Leave a Comment