САЩ: В Калифорния предлагат родителите да нямат право да вземат медицински решения, касаещи техните деца

/ април 30, 2020

4 януари 2017 г.

В Калифорния предлагат нов Оруелски законопроект, който ще направи незаконно вземането на медицински решения от родителите за собствените им деца.

В Калифорния предлагат нов Оруелски законопроект («оруелски» – има се предвид ситуация, идея или социално състояние, което самият Оруел определя като разрушаващо благополучието на свободното и отворено общество), който ще направи незаконно вземането на медицински решения от родителите за собствените им деца.

Новият законопроект SB-18 ще позволи на държавата да отвежда децата далеч от родителите и дома им, ако родителите вземат медицински решения, които държавата счита, че на са в най-добрия интерес на детето.

Мъжът зад действащия закон за задължителното ваксиниране (SB-277) д-р Ричард Пан cтои и зад този нов законопроект, който ще отнеме още повече от правомощията на родителите.

Anonhq.com докладва:

Този законопроект е в начален етап и, ако бъде приет, не се очаква да влезе в сила до 2022 г.

Но критиците настояват, че езикът, на който е написан, предизвиква безпокойство.

Списъкът на д-р Пан от седем точки с декларирани права гласи, че «всички деца и младежи» имат право да имат «родители, настойници или полагащи грижи, които действат в техен интерес» и да «формират здрави привързаности с възрастни, отговорни за грижите и благосъстоянието им». Той също така предвижда, че детето трябва да «живее в безопасна и здравословна среда» и да получи «социално и емоционално благополучие» и да има «възможности за постигане на оптимално когнитивно, физическо и социално развитие». Детето също така трябва да получи «подходящото качествено образование и жизнени умения, водещи до самостоятелност в зряла възраст», и да има достъп до «подходящи, качествени здравни грижи». Критиците обаче твърдят, че това създава опасен прецедент, който означава край на родителските права във всеки един момент, обявено от правителствен служител или агенция.

Освен това, намерението на законодателството – да «създаде цялостна рамка, която да управлява правата на всички деца и младежи в Калифорния, очертава основните потребности на децата в Калифорния, основани на научните изследвания и установява стандарти, свързани със здравето, безопасността, благополучието, ранното детство и образователните възможности, както и семейната подкрепа, необходима за успеха на всички деца» – добавят критиците, по същество прави държавната грижа за децата основна и надхвърляща правата на родителите.

Шанън Мартинес, говорител на д-р Пан, каза на критикуващите SB-18 от Snopes, че се «противопоставят на усилията за упълномощаване на родителите и гарантирането на това, че децата и семействата получават подкрепата, от която се нуждаят за постигане на успех». Но Джей Ди Хейес от Natural News отбелязва:

«Тази мярка не е за осигуряване на основните права за децата. Става въпрос за предоставяне на възможност на правителствените бюрократи и бавачки да решават кое е и кое не е «справедливо» за децата. И няма да има значение какво мислят техните родители.. или какво искат.»

«Сенатор Ричард Пан е тираничен, защото вярва, че само той и държавата знаят кое е най-добре за децата, а не техните родители. Той не се доверява на родителите, че правят правилните неща за децата си. И той не вярва, че родителите трябва да имат декларираните от закона права , а не безлика и всемогъща бюрокрация, която да взима решения за собствените им деца.

Това, което наистина е опасно при SB18, е неговата неясност, отбелязва Modern Alternative Health:

«Изключително проблематично е да се позволи на много малка група хора да решат кое е «най-доброто» за цяла група от милиони семейства. Защо тези хора трябва да бъдат тези, които решават? Ами ако те не знаят или не разбират (или искат да разберат) гледната точка и нужди на тези семейства?»

«Най-големият проблем с този предложен закон е неговата пълна неяснота. Всъщност той изобщо не прави нищо сам по себе си. Това, което прави, е да им позволи да създават много други нови закони, програми, данъци или каквото искат … и да ги прилагат. Няма да знаем какво точно ще измислят или до каква степен ще ги прилагат, след като бъде приет този закон.»

Но Джон Рапопорт, разследващият журналист, номиниран за Пулицър, предупреждава:

«Нека отидем при парите. В SB-18 се споменава група: Съвет за лидерство на партньорството на полуострова. Съветът за лидерство на полуострова на полуострова е съставен от окръжния надзирател на училищата в Сан Матео, окръжния съвет на надзорните органи и общностната фондация на Силиконовата долина. Фондацията на общността на Силиконовата долина е с нестопанска цел, която има активи от 7,3 милиарда долара. Ето някои от неговите корпоративни партньори: Alexza Pharmaceuticals, Microsoft, Фондация PepsiCo, Cisco, Hewlett Packard, Dell, Symantec, Unilever. Можете да се обзаложите, че тези корпоративни партньори ще извлекат печалби.»

«Освен това, това е тяхната версия на МАСИВНА програма за социално инженерство. И тази програма е част от технократично движение за планиране, форматиране и управление на живота на населението от люлка до гроб, защото … високотехнологичните учени и инженери знаят най-добре. Те трябва да управляват бъдещето, защото могат да измислят и очертаят графиката си въз основа на тяхната версия за «най-доброто за най-голям брой».

«Най-доброто място за начало? ДЕЦАТА. Това е TECHNOCRACY INC – КОРПОРАЦИЯ ТЕХНОКРАЦИЯ. На работа. Това е голямата картина и е по-голяма от всички избори или политически партии. Това е ПЛАНИРАНОТО ОБЩЕСТВО. Абсолютно игнориране на вашата свобода или независим избор.»

Източник: https://newspunch.com/california-illegal-parents-medical/?fbclid=IwAR3-sNnpLDwera6m4nsdMtPDk4idVGEWmIhS_qm4H0Uqd9_C1yUljvTrIS0

Превод за „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Още новини на: http://info.rod-bg.com/%d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%b3/

Youtube канал: https://www.youtube.com/channel/UCKOVTk1mhRTh3oyw5qz9Gow…

Проект на „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Share this Post

Leave a Comment