Италиански лекар с призив срещу абсурдните мерки: „Колеги реагирайте!“. Д-р Робрерто Петрела

/ август 18, 2020

Остри реакции, срещу мерките, наложени покрай обявената пандемия изрази д-р Роберто Петрела:
«Колегите медици реагират, стачкуват. Съучастници в измамата коронавирус са журналистите».


«Маската, освен че създава известните ни вече усложнения, предразполага към рак. Но най-лошото е, че планирате да принудите децата да ги носят в училище. Ще има война, не може да се живее вече.“
Относно ваксината Петрела заяви: «Създадохте паника, няма опасни случаи с коронавирус. Вирусът ще се върне през октомври, защото казахте, че ваксината вече е готова!».
Лекарят е особено критичен, защото са необходими години, за да се направи ваксина на вирус, който е толкова променлив: „Колеги, реагирайте, борете се“.
/Видеоклип на д-р Роберто Петрела, лекар от Терамо, относно коронавируса./
Лекарите, които изказват своето разочарование в тази втора фаза на коронавируса надделяват над другите. Дори най-известните, често присъстващи по телевизията , започват да разказват различни неща от „официалните“.
Лекарят казва: «Лекарите и вирусолозите по телевизията, ни заливат с лъжи и създадат паника. Време е да изпратим у дома всички тези добре платени господа и консултанти, които ни държаха затворени под домашен арест. Повече не можем да търпим ».
Той се чуди защо винаги има едни и същи хора по телевизията и каква е причината видни лекари и учени вирусолози като Стефано Монтанари , Джулио Таро , Джузепе Де Доно, Паскуале Марио Бако , никога да не си канят да дават своята гледна точка.
Роберто Петрела написа писмо до кмета на региона Абруцо
«Срам ме е, че в тази нелепа ситуация със вируса сме представлявани от лекари по телевизията, които казваха лъжи и създадоха безпокойство. »
Тук може да се получи война – казва Петрела.
След това той се обърна и към полицията, която в този период има главна роля в няколко неприятни епизода : „С каква съвест правите глоба от 500 евро на бедните хора?“
Не пропуска да се справи с един от най-обсъжданите въпроси на тази фаза. «Маската, освен че създава известните вече усложнения, предразполага към рак. Но най-лошото е, че планирате да принудите децата да ги пускат в училище. „
След това доктор Петрела добави: «Ще има война. Разбрахте ли учени от краката ми, вирусолози на обувките ми?.
Преди около две седмици лекарят от Абруцезе изпрати препоръчано писмо до кмета на област Абруцо, Марко Марсилио, до регионалния съветник по здравеопазването Николета Вери, до прокуратурата в Терамо, до командването на карабинерите в Терамо и до генералния директор на ASL на Терамо. Обект на препоръчаното писмо е задължителната употреба на маски за тази спешна ситуация.
Маската е вредна и нарушава правата.
В писмото лекарят пише: „Не смятам да използвам гореспоменатата маска, поне на открити пространства и с достатъчно разстояние от други хора“.
Тогава Петрела засегна правния въпрос: „Тъй като маската е медицинско хирургично изделие, тя не може да бъде наложена под наказание за нарушение на член 32 от Конституцията и на Конвенцията Овиедо, подписана от Италия“.
Той също така добави: «Въз основа на антитерористичния закон и член 85 от TULPS (Консолидиран закон за законите за обществената сигурност) :„ Забранено е движението с покрито лице “».
Петрела засегна темата и за правилното използване на маските, които трябва да се сменят няколко пъти на ден, за да има ефективно действие: «Правите ли го? Ако след това видите старец, веднага ли я сменяте? „
«Ограничава физиологичния акт, първичен и съществен за живота, тоест дишането. Липсата на свободно и здравословно дишане е несъвместимо с оптималното здравословно състояние, което представлява основното благо на всеки индивид, добре защитен от Конституцията и от законите 848/55 и от закона 881/77 ».
„Защо журналистите не кажете нищо за тези неща?“ Вие сте съучастници. Хората реагират, не могат да го издържат повече. Не може да се живее, няма пари. Те ще дойдат в Рим!».
«В пространството между лицето и маската бързо се създава натрупване на хипертоксичен влажен застоял въздух и по-наситен с микроби, вируси, бактерии и гъбички, съдържащи се в устната кухина. Това увеличава възможността за развитие на патологии на долните дихателни пътища ».
Той също така посочва, че въздухът се разпръсква между маската и лицето, отгоре, отдолу и отстрани: „И за какво, по дяволите да ги носим?“
„Продължителната употреба на маската през месеците включва, поради обяснените по-горе причини, увеличаване на тъканната ацидоза, която, както вече е добре известно, предизвиква рак“, продължи Петрела.
„Налагането на носене маска уронва достойнството на индивида, метафорично представлява гаг-намордник, символ на робството“.
„С Нюрнбергския процес за първи път в историята се заключава, че никой закон не може да потъпква човешкото достойнство. В йерархията на законите той е по-висш от всеки закон. Не можете да се преструвате, че го игнорирате ».
„Ако след това ми заявление се предприеме потискащо действие срещу мен, за да ме принуди да използвам маската при всички ситуации извън дома, ще предприема съдебни действия за защита на правата си и здравето ми »
Накрая лекарят от Абруцо покани всички свои колеги от цял свят да изпратят това писмо до своите президенти, за да се чуе и да спасят бъдещето.

Редакция и превод на български – Таня Тсиолакиду

Share this Post

Leave a Comment